MALAYSIA
SITE

Selangor
-- Selangor
-- Shah Alam
-- Bukit Broga
-- Kelong Paradise
-- Kuala Selangor
-- Kuala Selangor vuurvliegjes
-- Kuala Selangor foto's
-- KLIA (Airport)
-- Pulau Ketam
-- Sepang (race circuit)
-- De Westkust
 
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

SELANGOR
Ben van Wijnen

"De deelstaat Selangor ligt aan de westkust van het schiereiland MaleisiŽ. Buiten de steden is Selangor versierd met weelderige groene vegetatie die varieert met het landschap en de topografie - van de kustmangroven en groen tropisch regenwoud tot de charmante vissersdorpjes die de kustlijn stippelen, zoals Sekinchan, Tanjung Sepat, Pulau Carey en Pulau Ketam. Deze vissersdorpen bieden een unieke thuiservaring, vooral voor diegenen die van vissen houden.
Selangor is de meest ontwikkelde staat in MaleisiŽ; het herbergt de grootste zeehaven en luchthaven, de infrastructuur en communicatiefaciliteiten behoren tot de beste van MaleisiŽ."


The Blue Mosque

Selangor is een staat in de westkust van MaleisiŽ. Het is de rijkste, de meest verstedelijkte en (met bijna 5 miljoen mensen) de meest dichtbevolkte Maleise staat. Het is gecentreerd rond de stedelijke wildgroei van de Klang-vallei en omringt ook de hoofdstad Kuala Lumpur en de federale administratieve hoofdstad Putrajaya.

Buiten de steden, is Selangor versierd met weelderige groene vegetatie die varieert met het landschap - van de mangroven langs de kust en het groene regenwoud tot aan de charmante vissersdorpen die zich langs de kust bevinden. Hier vind je nog dorpen, zoals Sekinchan, Tanjung Sepat, Pulau Carey en Pulau Ketam. Deze vissersdorpen bieden een unieke thuiservaring, vooral voor liefhebbers van vis.
Carey Island ligt een klein eindje rijden van Klang en vanuit hier kun je naar het nabijgelegen eiland Carey. Dit is de thuisbasis van de Orang Asli (aboriginals) gemeenschap, die bekend staat als de Mah Meri. Naast hun traditionele dansen en muziek, zullen de Mah Meri hun suggestieve sculpturen laten zien, die gemaakt zijn van een soort moerashardhout, dat bekend staat als Nyireh Batu. De zeevruchten hier en op het nabijgelegen Ketam-eiland zijn het proberen waard.

Bezienswaardigheden zijn gemakkelijk bereikbaar in Selangor. Het openbaar vervoer maakt het mogelijk om gemakkelijk van de ene plaats naar de andere te reizen. Bezoekers kunnen genieten van het contrast van de stedelijke betonnen jungle van Kuala Lumpur en de vele natuurwonders, die hen in Selangor te wachten staan. Om er een paar te noemen, zijn er de Kampung Kuantan vuurvliegjes; de vele watervallen in Ulu Langat, Ulu Yam en Rawang; evenals de Bukit Broga.
De grote Titiwangsa bergketen loopt over Selangor. Als je geneigd bent om de vele heuvels en bergen hier op te beklimmen, zul je ontdekken dat ze elk een unieke persoonlijkheid hebben, die gewoon opwindend is.
Het multiculturele erfgoed in het land wordt het hele jaar door rijkelijk gevierd in de staat. Afhankelijk van de tijd van het jaar maak je deel uit van de vele vieringen, zoals Eid, Chinees Nieuwjaar, Thaipusam en Deepavali. Om maar te zwijgen over de grote variŽteit aan eten en handwerk die hier gemakkelijk te vinden is.
   

De hoofdstad van de staat is Shah Alam, terwijl Klang de Koninklijke hoofdstad is. Shah Alam verving Kuala Lumpur in 1978 als de hoofdstad van de staat Selangor. In 1974 werd Kuala Lumpur in een federale territorium en werd enige jaren later de hoofdstad van het land. Shah Alam is ook ťťn van de belangrijkste steden in de Klang-vallei. De stad heeft een aantal winkelcentra, zoals AEON. De Maleise supermarktketen Giant Hypermarket heeft zijn hoofdkantoor hier. De universiteit bevindt zich in de buurt van de hoofdstad van Shah Alam. Rayani Air heeft zijn hoofdkantoor in Shah Alam. Meng dit niet met de Ierse Ryan Air. Deze heeft slechts acht Boeings.

 


Pulau Ketam

Shah Alam heeft een goede verbinding met andere grote steden in Klang Valley via een netwerk van belangrijke snelwegen. Snelwegen verbinden ook de stad met twee grote luchthavens. De Kuala Lumpur International Airport (KLIA) ligt 30 km ten zuiden van de stad en biedt internationale vluchten en is verbonden met de stad door de ELITE-snelweg. De luchthaven Sultan Abdul Aziz Shah in Subang is geschikt voor binnenlandse vluchten en is met de stad verbonden door de Federal Highway.
Met de KTM Komuter (trein) kunnen bewoners gebruikmaken van het openbaar vervoer, die hen naar andere grote steden brengt, zoals Kuala Lumpur en Port Klang. Deze route stopt op drie stations in Shah Alam.

Gemakkelijk een Bus Ticket boeken:
 

Klik op deze banner voor reservering

Gemakkelijk een treinkaartje boeken:
cheap booking
Klik op deze banner voor reservering


 
 

  Ben van Wijnen

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite