MALAYSIA
SITE

Negeri Sembilan
-- Negeri Sembilan
-- Seremban
-- Exclusieve Hotels
-- Gemas
-- Nilai
-- Port Dickson
-- Seri Menanti
-- De Westkust
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Reisaanbiedingen
Links
Contact
  

NEGERI SEMBILAN.

Ben van Wijnen

"Het cultureel erfgoed en de stranden zoals bij de Blue Lagoon in Negeri Sembilan zullen de interesse wekken van zowel buitenlandse als lokale toeristen maken de staat goed gepositioneerd om zichzelf te promoten als een toeristische bestemming of keuze voor de veeleisende reiziger."


Minangkabau Architecture

Negeri Sembilan ligt tussen Kuala Limpur en Melaka. De naam is waarschijnlijk afgeleid van de negen (sembilan) dorpen of "nagari" in het Minangkabaus. Ze vestigden zich hier in de 15e eeuw. De Minangkabau kwam oorspronkelijk uit West Sumatra en stak de Straat van Melaka over. Minangkabau-kenmerken zijn tegenwoordig nog steeds zichtbaar in de traditionele architectuur en hoorbaaar aan het dialect, dat de mensen spreken. Ze vestigden zich met bescherming van het Sultanaat van Melakka, en later kregen ze bescherming van de opvolger, het Sultanaat van Johor.

De hoofdstad van Negeri Sembilan is Seremban. De Koninklijke hoofdstad is echter Seri Menanti (dichtbij Kuala Pilah). Hier woont de koning. Seremban ligt op een uur rijden van Kuala Lumpur (40 km).
In tegenstelling tot de erfelijke sultans van de andere Koninklijke Maleisische staten, staat de heerser van Negeri Sembilan bekend als Yang di Pertuan Besar in plaats van Sultan. De verkiezing van de koning is ook uniek. Hij wordt geselecteerd door een raad, die wordt geleid door de leiders van de vier grootste gebieden. Dit maakt het ťťn van de meest democratische staten, hoewel de keuze van koning beperkt is tot een mannelijke moslim, die Maleier moet zijn.
De etnische samenstelling bestaat uit Maleis 56% (meestal zijn van Minangkabause afkomst), Chinese 22%, Indische 14% en andere nationaliteiten. Negeri Sembilan heeft het hoogste percentage IndiŽrs in vergelijking met andere Maleisische staten.

Negeri Sembilan is voornamelijk een landbouwstaat. De oprichting van verschillende bedrijventerreinen versterkt de industrie, die een belangrijke bijdrage vormt voor de staatseconomie. Landbouwactiviteiten omvatten rubber- en oliepalmplantages, vee, fruitboomgaarden en groenteteelt.
De industriŽle sector van de staat draagt bijna de helft bij van het bruto binnenlands product (BBP) van de staat, gevolgd door diensten en toerisme, landbouw, bouw en mijnbouw. Productie-activiteiten omvatten elektronica, textiel, meubels, chemicaliŽn, machines, ijzerwaren en rubberproducten.
De belangrijkste industriŽle gebieden zijn Senawang, Sungai Gadut, Tuanku Jaafar Industrial Park, Nilai en Tanah Merah in Port Dickson.
xx  


Seremban

De steden worden gedomineerd door Chinezen en IndiŽrs. Negeri Sembilan bezit een groot deel van het "tin en rubber" netwerk aan de westkust. Het is ťťn van de grootste aan de westkust. Er is een belangrijk spoorwegknooppunten aan beide zijden van de bergen bij Gemas. De belangrijkste steden zijn Seremban (q.v .; de hoofdstad), Kuala Pilah en Port Dickson.
Traditioneel Negeri Sembilan-eten is warm en pittig, want ťťn van de gebruikte ingrediŽnten zijn de heetste chili pepers. Populaire gerechten zijn rendang, (stukjes rundvlees gekookt in kokosmelk en pepers). Men moet de unieke Minangkabau-manier van koken ervaren, waarbij royale porties 'chili padi' (kleine en extreem hete chilipepers) worden gebruikt. Probeer de "Masak Lemak Cili Padi" (vis, vlees of groenten gekookt in kokosmelk vermengd met kurkuma en gemalen chili padi). Het verschil van "Masak Lemak Cili Padi" ook door de mensen vaak genoemd "Gulai" genoemd wordt anders gemaakt dan in andere staten. Er worden geen uien of knoflook gebruikt bij het maken van "Gulai".
Een andere specialiteit van Negeri Sembilan is "Lemang", kleefrijst gekookt in kokosmelk in een bamboestam boven een open vuur. Normaal wordt dit geserveerd met Rendang, een heerlijk dikke en droge vleescurry. 

 


Port Dickson (PD)

De badplaats Port Dickson of PD is een populair weekendverblijf aan de zuidwestkust van het schiereiland. De zonnige stranden, omzoomd door hoge kokospalmen en schaduwrijke casuarinas, zijn perfect voor een korte strandvakantie. Er zijn hier tal van locaties voor familie-uitstapjes en picknicks. De beroemde stranden, Teluk Kemang en de Blue Lagoon, er zijn volop watersporten en strandactiviteiten.

 

Gemakkelijk bustickets boeken bij Bustickets Online:

klik op de banner voor reservering

xx

Ook gemakkelijk trein tickets boeken:
cheap booking
klik op de banner voor reservering

 

 

    Ben van Wijnen

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2022 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite