MALAYSIA
SITE

Singapore
-- Singapore - Airport
-- Singapore - City
-- Singapore - Hotels
-- Singapore - Oostkust
-- Singapore - JB
-- Singapore - KL
-- Singapore - KL / trein
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Singapore

 
Orchard Road

Singapore, officieel de Republiek Singapore, is het kleinste land van Zuidoost-AziŽ. Deze stadstaat is met 716 km≤ net iets groter dan de Nederlandse Noordoostpolder. Het land beslaat een groep van in totaal 63 eilanden die van IndonesiŽ wordt gescheiden door de Straat van Singapore en van MaleisiŽ door de Straat van Johor. Beide zee-engten zijn zeer nauw.
Het hoofdeiland, Singapore, is met het vasteland van MaleisiŽ verbonden door de JohorĖSingapore Causeway in het noorden en door een brug, de MalaysiaĖSingapore Second Link, in het noordwesten.
Ook enkele omliggende binnenlandse eilanden zijn met het hoofdeiland via vaste verbindingen verbonden. Er vindt veel landaanwinning plaats om de mensen te kunnen huisvesten en nieuwe bedrijfsterreinen te kunnen aanleggen. Het hoogste natuurlijke punt is de Bukit Timah Hill op 164 meter. Mount Faber is een ander hoog punt op 105 meter. Deze heuvel is een toeristische trekpleister vanwege het panoramische uitzicht op de haven en de stad.
Singapore is een bijzondere mix van Chinese, Maleise, Indische en Westerse culturen. Die samensmelten in een kleine, energieke regio. Wat ooit een klein, charmant stukje land was in getransformeerd tot een futuristische regio. Vol met neonverlichting, torenhoge wolkenkrabbers, een 24/7 economie en hipsters op elke hoek van de straat.


De leeuw/ vis

Nederlanders krijgen bij aankomst op Changi International Airport automatisch een visum van 30 dagen voor Singapore.
Als je over land aankomt 14 dagen. In Johor Bahru krijgen Nederlanders voor MaleisiŽ automatisch 3 maanden maar soms ook 1 maand als je erg veel tussen MaleisiŽ en Singapore heen en weer reist (een visum truck). Voor Belgen geldt hetzelfde.

Singapore is het land van de expats, de bankiers en de extreem luxe wolkenkrabbers. Het land waar het welvaartspeil waarschijnlijk het hoogst is van alle landen op aard. Het land, waar het op de meeste plekken verboden is om te roken. Het land, waar de doodstraf staat op het gebruik of de verkoop van drugs. Het land waar alles toch, of misschien wel juist daarom, van een leien dakje lijkt te gaan.


De leeuw aan de haven

 

Het leukste on in Singapore te bezoeken is waarschijnlijk Sentosa eiland. Het eiland voelt aan als een pretpark, welke hier ook te vinden zijn. Als je via de promenade Ė over het water Ė naar het eiland toeloopt, hoef je geen entree te betalen. Op het eiland is er voor ieder wat wils: stranden, Universal Studios, aquaria, een fort, oneindig veel indoor- en outdoor activiteiten, en nog veel meer. En vanaf het eiland kan je gratis met de monorail terug!

Twee leuke buurten in de binnenstad zijn Chinatown en Little India, die een hele andere kant van Singapore laten zien. Je waant je in een ander land! Omdat de bevolking zo divers is, hebben er zich ook diverse buurten ontwikkeld. Dit lijkt misschien op segregatie, in plaats van integratie, maar niks is minder waar. Singapore voert een streng huisvestingsbeleid. Zo representeert elk stadsdeel de volledige bevolking van Singapore (75% Chinees, 18% Maleis, 7% Indiaas, 3% Europeanen en Midden-Aziaten). Zodra de quota van jouw etniciteit bereikt is, moet je een andere buurt opzoeken om in te wonen.

 

En dan de Marina Bay Sands, zoals een olifant in de kamer alle aandacht trekt, trekt het hotel Marina Bay Sands alle aandacht van Singapore. Een poepie-sjiek hotel wat wij met ons budget nooit van ons leven kunnen veroorloven, met een dakterras met infinity pool erbij en uitzicht over de hele skyline. Wat dan wel weer gratis is, is de Marina Bay promenade. De Marina Bay ligt voor het gigantische hotel en vanaf de promenade heb je een prachtige kijk op de skyline van Singapore, kun je de beroemde Merlion bewonderen en heb je een prachtige kijk op de water-lichtshow Spectra.

Maar het (gratis) hoogtepunt vonden wij toch wel de Gardens by the Bay. Singapore heeft de strategie om van een Ďstadstuiní een Ďstad in een tuiní te maken. Een hightech en fancy tuin, dat dan wel weer. Gardens by the Bay maakt deel uit van dit plan. Het immense park (101 hectare!) is een futuristisch bos met reusachtige metalen bomen. Deze bomen lichten ís avonds prachtig op tijdens de lichtshow Gardens Rhapsody. En de tuinen en lichtshow zijn ook helemaal gratis!


Strand op Sentosa Island

 

Gemakkelijk boeken: Bustickets Online:

Klik op deze banner om te reserveren

 

Gemakkelijk boeken Trein Tickets
cheap booking
Klik op deze banner om te reserveren

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2022 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite