MALAYSIA
SITE

 
Algemeen

-- Afdingen
-- Afdingen
-- Batik
-- Boeken
-- Chinese Maleiers
-- Chinees Nwjr 2024
-- Drinkwater
-- Feesten in MaleisiŽ
-- Fietsen in MaleisiŽ
-- Geschiedenis MaleisiŽ
-- Homestay in MaleisiŽ
-- Klimaat en Geld
-- Kid Club MaleisiŽ
-- Koning - de huidige
-- Koophuis MaleisiŽ
-- Meren in MaleisiŽ
-- Pasar Malam
-- Pensioen MaleisiŽ
-- Politiek MaleisiŽ
-- Studeren MaleisiŽ
-- Strandhotels MaleisiŽ
-- Telefoneren
-- Tips
-- Trouwen MaleisiŽ
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

 

MaleisiŽ is een tropisch paradijs met een enorme charme - een ware schat aan diverse culturen en gastvrije mensen, exotische gerechten, fascinerende festivals, schilderachtige dorpjes en de oogverblindende stad Kuala Lumpur. Het is ťťn van de gemakkelijkste en meest gezinsvriendelijke landen om in te reizen. Er zijn ongerepte stranden op tropische eilanden en ongerepte jungles. MaleisiŽ bestaat uit twee afzonderlijke regio's: het schiereiland MaleisiŽ en Borneo, gescheiden door de Zuid Chinese Zee.

Deze site bevat meer dan 700 Nederlandstalige pagina's over MaleisiŽ. Voor ouders en kinderen is er veel te ontdekken. Er is zelfs een speciale "Kids Club Maleisie", voor de kinderen. Uiteraard is het voor u ook aan te raden om daar eens een kijkje te nemen.
Kies voor een veilige en goedkope parkeerplaats bij het vliegveld en ga zorgeloos op reis naar MaleisiŽ. Voor de beste en voordeligste parkeerplaatsen ga je naar Parkerendusseldorf-airport.nl.

Links vindt u het menu. Klik het open en er gaat een ware schatkamer open. Voorbeeld: klik op "Kuala Lumpur" en vindt er alles: van Little India tot China Town. Klik op "Jungle" en ervaar, hoe u de jungle kunt ontdekken.

MaleisiŽ wordt vaak genoemd als een van de meest gezinsvriendelijke bestemmingen in het Verre Oosten. Met gastvrije inwoners, ongerepte stranden, unieke flora en fauna, een mix van culturen en tal van attracties en activiteiten voor kinderen en volwassenen, is het niet moeilijk te begrijpen waarom. Een mix van moderne en traditionele charme wacht op u, van de drukke straten van Kuala Lumpur tot de tropische regenwouden van Borneo.
Niet verwonderlijk, dat je hier ook een KIDSCLUB vindt.

Hoogtepunten MaleisiŽ

MaleisiŽ heeft ontzettend veel te bieden. Heeft u zin in zon, zee en strand? Bezoek dan het eiland Langkawi. U vindt er fantastisch uitgestrekte stranden en ook de binnenlanden van Langkawi zijn ontzettend mooi. Spendeert u uw vakantie liever in een wat koeler klimaat? Dan zijn de Cameron Highlands wellicht iets voor u. Ondanks dat u zich middenin de tropen bevindt, is het hier koel en fris. De Cameron Highlands kenmerken zich door uitgestrekte theeplantages waar u mooie wandelingen kunt maken.

Een koeler klimaat vindt u ook in de Genting Highlands. Deze plek wordt gezien als een soort vluchtplek voor de lokale bevolking en hier staan entertainment en fun centraal. U vindt hier o.a. een casino, luxe hotels en attractieparken. Bezoekt u liever een stad? Melaka is een bekend stadje op drie uur rijden vanaf Kuala Lumpur. Hier vindt u diverse overblijfselen uit de tijd dat wij Nederlanders ons in MaleisiŽ bevonden. Verder is Taman Negara, het meest populaire regenwoud in MaleisiŽ, zeker een bezoekje waard.


Toppers in MaleisiŽ zijn:
1. De olifanten in Kuala Gandah
2. Fietsen in Kuala Lumpur langs de highlights
3. De vuurvliegjes in Kuala Selangor
4. Het VOC-verleden in Melaka
5. De "Expeditie Robinson" eilanden aan de Oostkust
6. De Cameron Highlands
7. Taman Negara, de oudste jungle ter wereld
8. China Town en Little India in Kuala Lumpur
9. Tasik Bera..... onontdekt West-MaleisiŽ
10. en nog veel meer...................

De belangrijkste voordelen van MaleisiŽ t.o.v. de omringende landen:
1. de veiligheid om zŤlf door het land te reizen
2. geen opdringerige verkopers
3. gunstige prijzen voor eten en verblijf
4. geen visum en geen inentingen voor West-MaleisiŽ
5. iedereen spreekt Engels
6. de allerbeste reisspecialisten MaleisiŽ verenigd op deze site
7. een goedkope vakantie is zeker mogelijk in MaleisiŽ
8. veel veiliger dan bijv. IndonesiŽ of Thailand 

 

Gaat u door MaleisiŽ reizen? Dan ontdekt u twee werelden in ťťn reis: West-MaleisiŽ en Maleisisch Borneo. West-MaleisiŽ biedt alles: u kunt een rondreis maken en de hoofdstad van MaleisiŽ, Kuala Lumpur bezoeken, maar ook de oostkust van West-MaleisiŽ met eindeloze stranden. Een rondreis door Maleisische Borneo biedt u de mooiste natuurgebieden van MaleisiŽ.

Adembenemend MaleisiŽ
Heb je altijd al gedroomd van een verre reis naar een bijzonder land? Een reis die niet zomaar iedereen onderneemt? Een reis naar een land met een prachtige natuur, schitterende bezienswaardigheden en een unieke cultuur? Dan kan een reis naar MaleisiŽ deze droom waarmaken. Het land heeft voor iedereen wat te bieden. Je kan er lekker ontspannen en genieten van een onbezorgde vakantie met veel zon, zee en strand. Maar door de overvloed aan mooie steden, dorpen en bezienswaardigheden maakt dit land ook er interessant voor de avontuurlijke reiziger en backpacker. Welk reisdoel je ook hebt, je zult een topvakantie bleven in dit bijzondere land.

De Maleise cultuur
MaleisiŽ is een van de meest ontwikkelde Aziatische landen. Het land is een smeltkroes van immigranten uit China, India en Europa. Echter zijn er wel grote verschillen tussen de moderne grote steden en het platteland, maar men nog op traditionele wijze leeft. Doordat MaleisiŽ een voormalige Britse kolonie is, kan men naast oosterse sferen ook over veel westerse gemakken beschikken. De Maleisische bevolking zal je gastvrij ontvangen, en gedurende je verblijf zal je dit blijven ervaren.
MaleisiŽ herbergt prachtige bezienswaardigheden, van prachtige natuurgebieden en indrukwekkende wolkenkrabbers tot tempels, parken en musea. Wanneer je als reiziger veel wilt zien is een rondreis de ideale manier om het land te ontdekken. Zo kan je het drukke Chinatown in Penang perfect afwisselen met een frisse duik op een van de vele bounty eilanden. Een rondreis is geen doorsnee reis, maar een unieke ervaring die je niet snel vergeet.

Het klimaat
MaleisiŽ heeft een tropisch klimaat, met gedurende het hele jaar hoge temperaturen en veel neerslag. Een reis naar MaleisiŽ is dan ook een garantie op warm weer met de bijbehorende hoge luchtvochtigheid. In de maanden november tot en met april kunnen tropische cyclonen voorkomen in MaleisiŽ. In deze maanden is het verstandig de berichtgeving in de media goed te volgen en je goed te laten informeren over de situatie voordat je verder reist. Verder is het handig om vooraf goed in te lezen en voor te bereiden op je reis.De nodige tips vindt u op deze site.


 

 

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite