MALAYSIA
SITE

Tawau
-- Tawau
-- Tawau Airport
-- Tawau Bus Terminal
-- Tawau Ferry
-- Tawau Hotels
-- Tawau Hills Park
-- Tawau Tanjung Market
-- Sabah
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Tiger

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
  

TAWAU FERRY

"Tawau is de derde grootste stad van de staat Sabah en ligt ten oosten op het eiland Borneo. Het is een relatief nieuwe stad in Maleisië, die in het begin van de jaren tachtig een hoge vlucht nam vanwege de hout- en cacaoteelt. Tawau is tegenwoordig een bruisende stad, waar schepen vertrekken naar alle naburige eilanden zoals de eilanden Sebatik, Nunukan, Tarakan. Deze eilanden liggen in Indonesische wateren."


Tawau Ferry Terminal.

Van Tawau kun je de boot nemen naar Indonesische eilanden, die zuidelijk onder Tawau voor de kust van Kalimantan liggen. Kalimantan is het Indonesische gedeelte van Borneo. Dichtbij Tawau liggen de eilanden Nunukan en Sebatik. Overigens heeft Sebatik een Maleis en Indonesisch gedeelte. Ietsje verder verwijderd ligt het eiland Tarakan.
De boottocht naar Sungai Nyamuk en het eiland Sebatik vertrekt meerdere keren per dag en de rit duurt ongeveer een half uur en er kunnen 100 mensen mee. Men moet voor de overtocht ongeveer 25 Ringgit betalen.

 

De minimale afstand tussen Sebatik en het vasteland van Borneo (Tawau) is ongeveer 1 kilometer. Het noordelijke deel behoort tot Sabah (Maleisië) terwijl het zuidelijke deel behoort tot Noord-Kalimantan (Indonesië) Sebatik. De afgebakende internationale grens tussen Maleisië en Indonesië stopt bij de oostelijke rand van Sebatik.
Hoewel er grenswachten op het eiland zijn, is er geen immigratie kantoor, geen douane huis, geen hek van prikkeldraad en geen muren afbakening van de grens. In plaats daarvan, het enige bewijs van de grens zijn de betonpalen begraven elke kilometer van oost naar west.
Op Sebatik wonen niet veel Maleisiërs. Ze wonen het liefst in Tawau, een moderne stad die helemaal op een ander eiland ligt. Ondertussen heeft de Indonesische Sebatik twee drukke plaatsjes, Sei Nyamuk (Sungei Nyamuk) is het handelscentrum en Mantikas is het vissersdorp. Er wonen ongeveer 80.000 Indonesiërs op dit eiland. Er zijn postkantoren, banken, ziekenhuizen en scholen in de stad. Men heeft 4G-verbinding op het eiland
 


Het eiland Sebatik

In Sebatik is er echter alleen een lange rondweg om het eiland heen. Het heeft glad asfalt, vooral aan de kanten, maar ook gaten, scheuren, scherp grind tot aardverschuivingen aan de andere kant. 's Nachts is het helemaal donker aan de kust van Sebatik. Niet alle gebieden hebben 24 uur elektriciteit.
Er is maar één snelweg op dit eiland. Er zijn niet veel markten. Eén ding dat het meest domineert, zijn de duizenden hectares oliepalmplantages en oliepalmplantages...............


Een boot vertrekt naar de Indonesische eilanden

De tocht van Tawau van Nunukan duurt een uur. Er varen op deze route twee veerboten en er zijn acht diensten per dag. De overtocht kost 65 Ringgit. Nununkan behoort tot het Maratua atol. Één van deze eilanden is het kleine, groene Nunukan. Het eiland is volledig begroeid met tropisch bos, en aan één kant is een wit zandstrand en blauwe zee, waaraan de bungalows liggen. Aan de andere kant van het eiland is het duikcentrum met het adembenemend mooie huisrif en het restaurant en bar. Beide zijden van het eiland zijn met elkaar verbonden door een houten looppad. Er zijn vaak zeeschildpadden te zien op het eiland.


Mooie stranden op Nunukan

De boot naar Tarakan gaat één keer per dag en ligt het verst van Tawau. De boottocht kost ongeveer 150 Ringgit en duurt ongeveer 3 uur. Tarakan heeft een driehoekige vorm en ligt op 3 kilometer van de kust van Kalimantan. Het was ooit een belangrijke olieproducerende regio tijdens de Nederlandse koloniale periode en had een groot strategisch belang tijdens de Pacific War en was één van de eerste Japanse doelen in het begin van de oorlog.
Overblijfselen van de schermutselingen en grote veldslagen zijn nog steeds overal in de stad te vinden. Onder deze overblijfselen zijn de Peningki Lama-site in East Tarakan, het Museum Roemah Boendar (Roundhouse Museum), Pillbox / Stelling Post, het Australische Monument bij het Kodim (Military Command Centre)in Pulau Kalimantan Street, en het Japanese Ash Monument.
De inheemse bewoners zijn de Tidung, wat een subgroep is van de Dayak-bevolking.
Kota Tarakan is de hoofdstad en is een dichtbevolkte stad met ongeveer 220.000 inwoners. Tarakan heeft een luchthaven genaamd Juwata International Airport en deze ligt 3,5 km van de stad. De luchthaven heeft binnenlandse vliegroutes naar Balikpapan, Jakarta, Surabaya, Denpasar en Makassar, evenals een internationale route naar Tawau, Maleisië. Het eiland is één van de leefgebieden van de neusaap.

 

Hotels in Tawau <klik>

Google
Gemakkelijk Bustickets online bestellen:

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite