MALAYSIA
SITE

Auto
-- Afstandtabel
-- Bussen
-- Maleise auto's
-- Huurauto's
-- Huurauto's Rij-tips
-- Taxi's
-- Taxi's GRAB
-- Highway - NSE
-- Highway NSE/Kaart
Trein
-- E & O train
-- Jungle Train
-- Sentral KL
Airport
-- Airport Hotels
-- Beenruimte
-- KLIA - airport
-- KLIA - van/naar KL
-- Lounge
-- LCC Terminal
-- Transit Passagiers
Airlines
-- Airlines
-- Air Asia
-- Berjaya Air
-- Firefly Budget Airline
-- Malaysia Airlines
-- MASwings (Borneo)
-- Malindo Air
-- SKS Airways
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Tijger

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

VERVOER

"De belangrijkste manier om te reizen in MaleisiŽ is onder meer met bussen, treinen, auto's en tot op zekere hoogte reizen met vliegtuigen. MaleisiŽ heeft zes internationale luchthavens. De officiŽle luchtvaartmaatschappij van MaleisiŽ is Malaysia Airlines, dat samen met andere luchtvaartmaatschappijen internationale en binnenlandse luchtdiensten aanbiedt."


Bij Bukit Bintang

In MaleisiŽ kun je op verschillende manieren reizen.
Een gemakkelijke manier om van plaats naar plaats te reizen is de bus. Ze rijden volgens een busrooster en op tijd. Tussen de grote plaatsen wordt snel gereden en weinig gestopt. Zo doet de bus van Kuala Lumpur naar Penang er 4- 5 uur over (afstand 400 km),  De prijs is ook nog goedkoper, dan een taxirit naar de luchthaven!. Waarom  zou dan eerst naar het naar het vliegveld reizen, wachten, vliegen, taxi.
Veel mensen maken dan ook gebruik van de zgn. Plusliners. Het moge duidelijk zijn er diverse keren per dag een bus naar een andere plaats vertrekt.
Onderaan bevindt zich een plaatje (banner), waar je online bustickets kunt boeken in MaleisiŽ.

Het treinverkeer rondom KL is goed. Wil je echter naar het noorden of zuiden, dan wordt het moeilijker. Vaak vertrekt de trein dan 2x per dag en stopt in veel plaatsjes. Een imponerende ervaring levert de zgn. "jungletrein" op.Een trein die dwars door de jungle rijdt van Gemas naar Tumpat. Het stuk van Jerantut naar Gua Musang is geheel door de dichte jungle met hier en daar en stop bij een kampong.
De Eastern & Oriental Express is niet echt een optie. Vanwege de hoge prijs:  Ä 1500,- voor 3/4 dagen

 

Trein bij Port Klang
Port Klang

Op de bekende taxistandplaatsen (in KL is dat Pudu Sentral busstation) kunt u met taxichauffeurs afspraken maken om u per taxi naar een andere plaats te laten brengen. Voorbeeld: per taxi kost het van KL naar Penang ca. RM 470. Komen er meerdere passagiers in de taxi, dan wordt de prijs gedeeld door het aantal personen. Voor een taxirit naar Melaka moet je rekenen op zo'n RM 200  (= ca Ä 50,-)
GRAB is een nieuwkomer, wat taxi's betreft. Zeer betrouwbaar en snel. Het is de Aziatische variant van Uber, maar dan vťťl beter. Het best kun je de app downloaden uit de app-store. Het geheel kun je lezen op een andere pagina op deze site. Je vindt ze in het menu (links) of klik hier!

Rent-a-car is aan te bevelen in MaleisiŽ. Er zijn internationale verhuurbedrijven. De wegen in MaleisiŽ zijn goed, maar je rijdt wel aan de linker kant van de weg. Dat went gauw!
Er loopt aan de westkant van het schiereiland een vierbaansweg van de Thaise grens tot Singapore. Je passeert leuke kampongs en komt op pittoreske plekjes. Je kunt immers overal stoppen en alles bekijken? Hotels moet je bespreken in de toeristische plaatsen en op hoogtijdagen. Onderweg vind je altijd wel een slaapplek in een hotel. U kunt ook, een avond van tevoren, uw komst in het volgende hotel met een telefoontje aankondigen. Je kunt de gehuurde auto op diverse plaatsen weer afleveren. Een rondreis is dus zeer aan te bevelen.
Bij rent-a-car geldt: vrijheid, blijheid.

Er zijn vijf bekende, vetrouwde luchtvaartmaatschappijen in MaleisiŽ:

1) Malaysia Airlines. Vertrouw en vliegt zowel in het binnenland als buitenland. Reeds vele malen bekroond voor de goede verzorging aan boord van het vliegtuig En terecht!! Het is nog steeds ťťn van mijn favoriete luchtvaartmaatschappijen.
2) Air Asia. Dit is de Easyjet of Ryanair van MaleisiŽ. Je kunt in Nederland online tickets bestellen. Deze luchtvaartmaatschappij wint erg aan populariteit van de lokale bevolking. Ze vliegen goedkoop naar de belangrijkste bestemmingen in MaleisiŽ (ook Sabah/Sarawak). Air Asia verzorgt tegenwoordig ook vluchten naar AustraliŽ en men vertrekt ook vanuit Engeland (Manchester) naar MaleisiŽ.
3) Firefly. Dit is een dochteronderneming van Malaysia Airlines. Deze verzorgt vooral binnenlandse vluchten en enkele vluchten in de regio, zoals vluchten naar Phuket.
4) MASWings. Deze luchtvaartmaatschappij verzorgt vluchten in Sarawak en Sabah.
5) Malindo. Een samenwerkingsverband tussen IndonesiŽ en MaleisiŽ. Natuurlijk vliegen zij naar bestemmingen in beide landen, maar ook daarbuiten,  zoals Thailand, Vietnam en/ of India.

Daarnaast zijn er nog enkele kleinere, zoals Berjaya Air, die u naar kleinere eilanden brengt zoals Tioman en Pangkor.

Wilt U de beenruimte van diverse airlines vergelijken? (klik).

 

 

Gemakkelijk Bustickets boeken bij:

 

  Ben van Wijnen

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2022 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite