MALAYSIA
SITE

Kedah
-- Kedah
-- Alor Setar
-- Alor Setar Airport
-- Alor Setar Busstation
-- Menara Alor Setar
-- Beris Lake Wijngaard
-- Gunung Jerai
-- Langkawi
-- Kuala Kedah
-- Merbok Archeo. Museum
-- Ulu Muda
-- Ulu Muda Jungle
-- Pedu Lake
-- Pulau Songsong
-- Kampongs
-- Maleis kamponghuis
-- De Westkust
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
 



 

Beris Lake Wijngaard

"Beris Lake Vineyard is een kleine wijngaard in de omgeving. Er is nog een zusterplantage in Kampung Sungai Senang, ongeveer 12 km hier vandaan. De wijngaard in Kampung Senang heeft een groter gebied dan Beris Lake Vineyard.'


The Vineyard

Beris Lake Vineyard is de eerste wijngaard in noordelijke deel van Kedah. Misschien is wijngaard een verkeerde naam. Je zou eigenlijk druivengaard moeten zeggen. De wijngaard bevindt zich bij Sik, in Kedah. Het is landelijk gelegen en niet ver van Sik stad. De afstand over de weg van het stadje Sik naar de wijngaard is ongeveer 12 kilometer. Als je over de Nort-South Expressway rijdt, neem de afslag naar Gurun en betaal je de tol bij Gurun Toll Plaza. Dan moet je het bord Beris Lake in Sik volgen. Volg gewoon Beris Lake uithangbord (zie de kleine foto) als je deze langs de ziet. De wijngaard ligt in de buurt van de Beris Lake.
Het was niet mijn bedoeling om deze wijngaard te bezoeken, maar ik vond hem bij toeval op mijn weg naar Pedu Lake. Ik was blij dat ik het gevonden, omdat ik dit in MaleisiŽ niet verwacht had. Eerlijk gezegd, heb ik nog nooit gehoord van een wijngaard in MaleisiŽ. Ik heb altijd wijngaarden geassocieerd met wijn maken (in tegenstelling tot deze druivenboerderij, wat eigenlijk precies hetzelfde is). Dus ik was nieuwsgierig om meer over deze plaats te weet te komen.
Kedah is een Islamitische deelstaat, waar alcohol niet of nauwelijks verkrijgbaar is. Maar hier zijn moslims van harte welkom om te ontdekken om van alles te leren over druiven. De wijngaard is een schoonheid. En de druiven zijn heerlijk; verse, grote, knapperige en sappige. Ze verbouwen: Black Opal, Black Grape, Wit Malaga en Loose Pelite. Deze geven de bezoekers een verscheidenheid aan unieke smaken en aroma's.
Het verdient de aanbeveling om deze druivenboerderij eens te bezoeken. Sommige Maleiers rijden de hele weg daar uit KL alleen maar om hun druiven te kopen. Meestal combineren zij dit met een bezoek elders.

Zij hebben in bedrijf sinds 2007. De entree bedraagt voor volwassen RM6 en voor kinderen onder de 12 jaar RM3. Naast sleutelhanger, magneten, t-shirts en mokken, verkopen ze ook siropen, jam en zelfs zeep en lotions, die zijn gemaakt van hun eigen druiven. En als je het cafť bezoekt, ze verkopen daar druivensap.

Ik dacht, dat duivensap in MaleisiŽ anders zou smaken, maar het smaakte prima. Je kon een vleugje zoetheid van de druiven te proeven. Afgezien van dat, smaakte goed hoor. Vooral op een warme middag. Ze hebben ook net een aardbeienboerderij, hoewel het nog in de testfase zit. Er vinden nog geen verkopen plaats. Ik vraag me af hoe ze zullen smaken, hopelijk nŤt zo zoet als hun druiven.
Voor de aardbeienboerderijen moeten we dus voorlopig nog naar de Cameron Highlands.

xx

Ze hebben 1000 druivenplanten op zo'n 4 hectare grond, in Telaga Batu. In Sungai Senang, hebben ze nog een gebied van ongeveer 30 hectare. Deze is door de werknemers met 6000 druivenstekken beplant. Beris Lake Vineyard's team is gericht op de productie van druiven, die gretig aftrek vinden in MaleisiŽ. Je kunt erop vertrouwen, dat naast een fraai uiterlijk en geweldige smaak van de druiven ze ook goed zijn voor je gezondheid.
Er is ook een mogelijkheid om zelf druiven te plukken en deze van vervolgens te kopen. Veel Maleiers vinden dat een geweldige ervaring. In de Cameron Highlands kun je immers ook zelf aardbeien plukken. De prijs van de druiven is afhankelijk van het type en de hoeveelheid, je koopt. De bezoekers zijn wel verplicht de zelf geplukte druiven te kopen.
Druiven zijn ook voedzaam en hebben vitamines. Het heeft een hoog gehalte aan vitamine A, B1, B2, B6 en C.

 


Little Grape Plants

 

 

 

  Ben van Wijnen

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2023 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite