MALAYSIA
SITE

Bintulu
-- Bintulu
-- Bintulu Airport
-- Similajau NP
-- Taman Tumbina
-- Tua Pek Kong Tempel
-- Bintulu Hotels
-- Sarawak
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Tijger

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Taman Tumbina
Bintulu

"Wat ik leuk vind aan Taman Tumbina, is dat het prachtige en hypnotiserende landschap heeft. Het voelt alsof je reist in een zeer vredige jungle, wanneer de natuur er altijd is om ons gezelschap te houden en onze ogen en hart te kalmeren. Als ik me niet vergis, is de toegangsprijs RM 2.00 voor volwassenen en RM 1.00 voor kinderen. Ik heb uitstapjes gemaakt met mijn vrienden voordat ik naar het strand van Tanjung Batu ga, dat in de buurt van Taman Tumbina Bintulu ligt. Je kunt ook gaan voor jungletochten in Taman Tumbina en bovendien kunnen we tegelijkertijd onze geest ontspannen door naar de natuur te kijken."

Taman Tumbina is een recreatiepark, dichtbij de stad Bintulu. De afstand naar het centrum van de stad bedraagt ongeveer vijf kilometer. Dit park heeft een grote verzameling flora en fauna, die de aandacht van iedere bezoeker aan trekt. Bovendien kijkt de heuvelachtige ligging van dit park uit over de Zuid-Chinese Zee, omdat het bij de zee ligt. Dit park heeft een oppervlakte van ongeveer 57 hectare aan flora en fauna. De combinatie van dierentuin en plantentuin maakt Tumbina Park niet alleen een toeristische plek, maar ook een plek voor educatie, natuurbehoud, onderzoek en ontwikkeling.
Je moet bij de ingang om een plattegrond van het Tumbina Park vragen, zodat je niet verdwaalt en niets behoeft te missen. Er loopt in het park behulpzaam personeel rond, die je eventueel de juiste weg kunt wijzen. In dit park is ook een restaurantje, waar bezoekers iets kunnen eten en drinken. Er is ook een souvenirwinkel, die verschillende soorten handwerk en souvenirs verkoopt, die typisch zijn voor Sarawak.


 
Het park is het eerste in zijn soort in Sarawak en heeft verschillende zoogdieren, reptielen, vogels en vissen (in de visvijver). Wat de dieren betreft, is de tijger de topattractie van de Taman Tumbina. In hetzelfde gebied vind je de veel kleinere luipaardkat en andere katachtigen. De beermarter, zonneberen civetkatten, krokodillen en herten zijn o.a. andere zoogdieren, die in het park leven.
In de bomen en op de grond zwerven eekhoorns vrij door het park. Als je geluk hebt, komen ze gewoon naar beneden om de eigenaardig uitziende mensen te bekijken, die hun domein betreden. Taman Tumbina Park is ook de enige plaats in Sarawak, waar je grote flamingoís kunt zien. Ze zijn de sterren van de voliŤre van het park, samen met de struisvogel en andere vogels, zoals adelaars, uilen en neushoornvogels.
Er is een speciale plek voor vlinders in de Taman Tumbina, de Butterfly World.
 

Natuurlijk is er ook een grote verscheidenheid aan flora. Cactussen, varens en een grote hoeveelheid aan bomen en struiken gedijen hier in de goed in de Taman Tumbina. Het park herbergt de grootste collectie orchideeŽn van Sarawak. Torenhoge bomen bieden veel schaduw, die perfect zijn voor een ontspannen wandeling over de heuvelachtige hellingen van het park.
Het park is gemakkelijk te bereiken met de bus of taxi. Het park is dagelijks geopend van 9.00 tot 16.30 uur en ligt op slechts 5 minuten lopen van het strand van Tanjung Batu.
Je kunt deze plek aanbevelen om te bezoeken. Het is hier schoon en geriefelijk.  

 

 

 

 

   Ben van Wijnen

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2022 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite